Stop de genocide op zwerfhonden in Roemenië!

Nadat een 4 jarige jongen in Roemenië was aangevallen en gedood door zwerfhonden, heeft de Roemeense regering een wet goedgekeurd die het toestaat dat tienduizenden zwerfhonden in het land vermoord worden. Deze nieuwe wet geeft iedereen het recht om honden ter plaatse te vermoorden door middel van elektrocutie, vergassing of doordringende penschiettoestellen. Er zijn hondenvangers aangesteld (veelal zigeuners die een minimumloon betaald krijgen en geen enkele ervaring met dieren hebben) die zeer primitieve methoden hanteren. Burgemeesters laten het hondenvangen aan praktisch iedereen over en betalen ongeveer 1 euro per aangeleverde hond. In veel gevallen worden deze al dood aangeleverd, vermoord gebruik makend van de meest barbaarse methoden (doodgeslagen met een schop, vergiftigd, doodgestoken, aangereden).

De Roemeense regering heeft het zwerfhonden probleem zelf gecreëerd door extreme nalatigheid en door – ondanks de vele subsidies vanuit de E.U. – niet in goede opvang en sterilisatie voor deze dieren te voorzien. De Roemeense dierenasiels zijn eerder overbevolkte concentratiekampen waar de dieren geen eten of drinken krijgen en waar ziektes weelderig tieren. Dierenwelzijn is een compleet onbekend concept in het land. Dieren worden op straat eerder als wegwerp objecten behandeld dan als levende wezens – dit terwijl de mens toch echt zelf deze situatie gecreëerd heeft.

De dood van de 4 jarige jongen, die onder zeer verdachte omstandigheden stierf, wordt nu door de massa media aangegrepen om een ware pogrom tegen zwerfhonden te ontketenen. De media steunen de autoriteiten en keuren openlijk het martelen en doden van dieren goed. In plaats van het Roemeense volk voorlichting te geven en hen respect voor dieren bij te brengen, manipuleren media en overheid hen zodat zij massaal op pad gaan om deze hulpeloze dieren op de meest afschuwelijke wijze af te slachten. Het geweld neemt ook andere vormen aan, sinds 2010 zijn er in Roemenië zelfs al drie mensen vermoord die mishandelde zwerfhonden probeerden te beschermen.

De massamoord op zwerfhonden is een zeer winstgevende markt aan het worden. Lokale overheden fokken honden in asiels en zetten deze op straat. Vervolgens worden er bedrijven ingehuurd die de honden vangen, deze in kooien vast houden, hun (door de EU gesubsidieerde) voedsel verkopen, hen water en medicijnen ontzeggen. Hoewel op papier alles klopt, verdwijnt veel subsidie in de zakken van diegenen die dit alles organiseren. Uiteindelijk worden deze honden met een shovel vermoord, terwijl op papier ze op “humane wijze” zijn geëuthanaseerd met enkele honderden euro’s aan dure medicijnen. Op deze manier verdwijnt een aanzienlijk deel van de vele miljoenen EU euro’s die lokale autoriteiten ontvangen voor de aanpak van zwerfhonden, in de zakken van corrupte politici en hun handlangers. Diegenen die toezicht op dit soort wanpraktijken zouden moeten houden zijn zelf ook corrupt en nemen de mensen die dierenmishandeling melden niet serieus. Ook de Roemeense politie moedigt deze dierenmishandeling enkel aan, terwijl zij veelal geweld gebruiken tegen activisten die het voor deze arme dieren durven opnemen. Hoewel inmiddels tienduizenden honden al zijn afgeslacht en de kosten hiervoor in de miljoenen lopen, is men ondanks deze brute maatregelen er niet in geslaagd om het aantal zwerfhonden op straat in te perken, in tegendeel hun aantal is enkel verder toegenomen.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat het dierenleed en geweld tegen zwerfhonden in Roemenië compleet zinloos is en enkel een kleine corrupte elite hier baat bij heeft. Dit moet stoppen!

 

Keltische_knoop

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s